Meny

Fotballfrue vurderte å avslutte bloggen

LEI SEG: Blogger og «fotballfrue» Caroline Berg Eriksen sier hun er lei seg for at hun har ført leserne sine bak lyset. Her fra innspillingen av TV2s Senkveld med Thomas Numme og Harald Rønneberg torsdag kveld. Programmet sendes fredag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bloggeren Caroline Berg Eriksen, kjent som fotballfrue, sier hun vurderte å avslutte bloggen etter avsløringer om falske kommentarinnlegg og retusjering.

Eriksen, som driver en av Norges mest leste blogger, har nektet å uttale seg til pressen om bloggskandalene i flere uker. Hun dukket heller ikke opp under årets Vixen Blog Awards onsdag kveld, hvor hun var nominert til fem priser.

Torsdag svarer hun imidlertid på kritikken i Dagbladet.

I løpet av den siste halvannen måneden har det blitt avslørt at Eriksen har manipulert bilder for å fremstå tynnere, noe hun tidligere har benektet, og det er blitt avslørt at bloggens administrator har lagt inn støttende kommentarer under falskt navn. Ifølge Eriksen er det ektemannen som har gjort dette for å hjelpe og beskytte henne.

Les også: «Fotballfrue» topper klagestatistikken hos Forbrukerombudet

Tillitsbrudd

På spørsmål om hun har vurdert å avslutte bloggen svarer Eriksen bekreftende.

– Det har vært en tanke som har streifet meg, men det er selvfølgelig uaktuelt. Det er dette jeg vil drive med.

Eriksen lever av bloggen. Daglig har hun rundt 70.000 lesere. Dagens Næringsliv skrev i fjor at hun solgte annonser for 2,8 millioner kroner i 2012.

Eriksen sier hun først i ettertid har innsett hvilket tillitsbrudd det representerte overfor leserne at mannen hennes både svarte for henne i kommentarfeltene og utga seg for å være ulike lesere som støttet henne. Han skal blant annet ha utgitt seg for å være fysioterapeut og lege som ga henne faglig støtte.

Hun sier til Dagbladet at hun ikke vet hvor lenge han kan ha gjort det.

Les også: Bloggerne får oss til å kjøpe mer

Lei seg

På spørsmål om hvorfor hun retusjerte bildene, har hun forklart på bloggen at det kunne skje i perioder hvor hun følte seg elendig.

Eriksen sier til Dagbladet hun er lei seg for å ha bidratt til et forsterket kroppspress overfor sine lesere, mange av dem unge jenter.

– Jeg har jo oppfordret til at man skal være fornøyd med seg selv sånn som man er, og det står jeg fortsatt ved. Da blir det feil å gjøre som jeg gjorde. Jeg lever og lærer, sier hun.

Mister tillit

Onsdag kveld, under årets Vixen Blog Awards som er Norges største uavhengige bloggkåring, var Eriksen et hett tema blant de andre bloggerne. Flere uttrykte støtte og sympati med henne og mener at hun er utsatt for mobbing og heksejakt fra mediene.

Andre uttrykte bekymring for at hun har ødelagt for troverdigheten og tilliten til alle bloggere.

– Hun er jo den som står øverst og har flest lesere. Hvis du ikke kan tro på henne, da skjønner jeg folk mister tillit også til resten av oss, uttalte Kristin Gjelsvik, som blant annet vant pris klassen for årets livsstilsblogg med sin blogg Styleconnection til NTB.

Les også: Blogger bøtelagt for negativ anmeldelse

Populært