Meny

Bekkelaget-saken: Mener 17-åringen er utilregnelig

UTILREGNELIG: Sakkyndige mener 17-åringen som knivstakk sin eldre bror (19) og sin far i september i fjor er utilregnelig. På bildet går teknikere fra politiet inn i eneboligen på Bekkelaget i Oslo der hendelsen fant sted. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sakkyndige mener 17-åringen som er siktet for å ha knivstukket sin far og storebror på Bekkelaget i Oslo i september i fjor, ikke er strafferettslig tilregnelig.

De rettsoppnevnte sakkyndige leverte tidligere denne måneden psykiatrirapporten.

– Han er funnet utilregnelig, det var som forventet, sier forsvarer Bjørn Rudjord til VG.

17-åringen ble pågrepet etter at han angrep sin 52 år gamle far og 19 år gamle bror med kniv inne i familiens enebolig på Bekkelaget 19. september. Både storebroren og faren fikk alvorlige stikkskader. Familiens yngste sønn ble pågrepet på stedet da faren klarte å varsle politiet. Han er siktet for drapsforsøk.

Bakgrunn: – Erkjenner å ha utsatt faren og broren for vold

17-åringen har vært varetektsfengslet siden pågripelsen. Hovedforhandlingen mot 17-åringen skal etter planen opp for Oslo tingrett i mars.

Kort tid etter pågripelsen ble tenåringsgutten overført til Regional sikkerhetsavdeling Dikemark, hvor han har fått behandling. Påtalemyndigheten varslet tidlig i etterforskningen at tilregnelighet ville bli et sentralt spørsmål i saken.

17-åringen skal ha spilt bort et millionbeløp på nettbaserte spillselskaper. Politiet har angivelig avdekket at gutten skaffet seg tilgang til og misbrukte flere kredittkort. Noen av disse skal tilhøre velstående familievenner og foreldre av venner.

Les mer: Bekkelaget-saken: – 17-åringen hadde milliongjeld

Populært