Uvær mørkla store deler av Nord-Norge

Biler kjører i et mørklagt Tromsø etter et strømbrudd torsdag ettermiddag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Biler kjører i et mørklagt Tromsø etter et strømbrudd torsdag ettermiddag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Store deler av Nord-Norge mistet strømmen i nesten en time torsdag ettermiddag. Ved 16-tiden var strømmen tilbake, med unntak for Finnfjord og Tromsø-området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømbruddet skjedde ved 15.15-tiden, da Statnetts strømledninger ble ødelagt av uværet.

Ved 16.30-tiden var det fortsatt uklart når de siste kundene vil få strømmen tilbake. Arbeidet kan kreve at strømmen må kobles ut igjen i korte perioder, opplyser Statnett.

Bakgrunn: Politiet: – Løse gjenstander blåser rundt overalt i Narvik

Uvær

– Dårlig vær i området gjør at våre mannskaper som jobber med gjenoppretting også må ha fokus på egen sikkerhet. Vi ber om forståelse for dette, opplyser selskapet.

Kunder av både Troms Kraft i Troms og Ymber i Finnmark ble rammet av strømbruddet. Blant annet var hele Tromsø uten elektrisitet. En periode var også politiets nødnummer ute av drift i Troms.

Sjekk været der du er

Internett og mobil

Også mobiltelefoni og internett ble rammet av strømbruddet.

– I Finnmark og Nordland er situasjonen OK, men særlig i Troms fylke vil folk oppleve at de blir uten internett og kan få redusert mobildekning, sier pressevakt Atle Lessum i Telenor til NTB ved 17-tiden.

Ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø, Harstad og Narvik gikk driften som normalt, takket være nødaggregater. Nødaggregatene gjorde også at det ikke ble forsinkelser ved Tromsø lufthavn, opplyser Avinor til Nordlys.

Gate- og trafikklysene i området sluknet også under strømbruddet.