Meny

Pågrepet mann etter skyting i Oslo var pasient

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er pågrepet etter skyteepisoden ved Ullevål sykehus torsdag, er pasient ved Oslo universitetssykehus.

Mannen i 30-årene, som ble pågrepet like etter klokken 14.30, er siktet for skyting ved Ullevål sykehus. Ingen ble skadd i hendelsen.

Mannen ble pågrepet utenfor en rusinstitusjon inne på området ved Ullevål sykehus. Aftenposten skriver at mannen er pasient ved Oslo universitetssykehus, og at han nå er siktet for uforsiktig omgang med skytevåpen.

Sykehuset sier i en pressemelding at de ikke vil gi opplysninger om den aktuelle pasienten, med henvisning til personvern og taushetsplikt.

– Han forholdt seg rolig under pågripelsen, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NRK.

Les mer: Politiaksjon etter skyting i Oslo

Alvorlig

Mannen ble pågrepet etter at vitner hadde gitt beskrivelser til politiet.

– Vi er ganske sikre på at vi har pågrepet riktig mann, sier politiets innsatsleder, Lasse Saastad.

Det var ved 13-tiden vitner meldte at de hadde hørt skudd og sett en person med pistollignende gjenstand i Thulstrups gate. Ifølge politiet ble det funnet flere tomhylser fra signalpistol i området.

Saastad sier hendelsen er alvorlig.

– Når noen avfyrer skudd i det offentlige rom, er det noe vi tar på alvor og gjør noe med umiddelbart. Nå viste det seg etter hvert at dette var en signalpistol med løsammunisjon, sier politiets innsatsleder, Lasse Saastad.

Ingen skadd

Politiet har ikke fått melding om at noen skal ha blitt skadd i hendelsen.

– Vi har ikke fått noen meldinger om personer som er skutt, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB kort tid etter at meldingen ble kjent.

Oslo universitetssykehus oppfordret folk til å opptre med forsiktighet i området. Ved 18-tiden meldte de at den væpnede politiaksjonen ved sykehuset var avsluttet.

«Pasienter og ansatte trygt ivaretatt», skrev universitetssykehuset på Twitter.
Populært