Meny

Redaktør pågrepet for trykking av profettegning i India

14. januar, uka etter terrorangrepet mot Charlie Hebdo i Paris, utkom en ny utgave av magasinet. Forsiden skapte reaksjoner blant enkelte muslimer som mener islam forbyr avbildninger av profeten Muhammed. Foto: Eric Gaillard (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indisk politi pågrep redaktøren i en avis i Mumbai fordi hun trykket en Muhammed-tegningen som prydet de overlevendes utgave av det franske satiremagasinet Charlie Hebdo.

Shirin Dalvi er redaktør i Mumbai-avdelingen av den urduspråklige dagsavisen Avadhnama. Hun ble pågrepet i byen Mumbra, men løslatt mot kausjon, opplyser politiet torsdag.

Politiets hjemmel er en paragraf i den indiske straffeloven som forbyr ondsinnede og tilsiktede handlinger som har som formål å krenke religiøse følelser, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Hun ble pågrepet, fremstilt for retten og løslatt mot kausjon, sier politiinspektør S. M. Mundhe.

Les også: Frankrike: Fire av ti er imot Muhammed-tegninger

Avadhnama trykket forsiden av Charlie Hebdos første utgave etter at væpnede menn drepte tolv mennesker i et angrep mot magasinets redaksjonslokaler 7. januar. Forsiden viser en tegning av islams siste profet Muhammed med et Jeg er Charlie-skilt og med teksten «Alt er tilgitt».

Forsiden skapte reaksjoner blant noen muslimer som mener religionen forbyr slike avbildninger.

Populært