Meny

Politiaksjon etter skyting i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo gjennomførte en stor leteaksjon etter en mann som skal ha skutt med et skytevåpen i Ullevål-området. En mistenkt er pågrepet. Ingen er meldt skadd etter skuddene.

– Fra klokken 13 og minuttene etter fikk vi meldinger om at det var løsnet skudd i Thulstrups gate, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har pågrepet en mann i 30-årene i forbindelse med skytingen.

SISTE: En mann pågrepet etter skyting i Oslo

– Gjerningspersonen skal ha skutt mot en husvegg i Thulstrups gate, sier Lasse Saastad, innsatsleder i Oslo politidistrikt til NRK.

Det er ikke meldt om noen personskader.

Fant tomhylser

Politiet skriver på Twitter at de har funnet flere tomhylser fra en signalpistol i Thulstrups gate.

– På åstedet har vi gjort funn av flere tomhylser til en signalpistol. Dette er såkalte blanks, altså løspatroner, som ikke har prosjektiler i seg, sier operasjonsleder Pedersen til VG.

Vitner skal både ha hørt skudd og sett en person med pistollignende gjenstand. Obervasjonene skal ha skjedd utendørs, og ikke inne på Ullevål sykehus.

Søkte etter bevæpnet mann

Politiet lette i ettermiddag etter en bevæpnet mann i området rundt åstedet.

Den siste sikre observasjonen av mannen ble gjort klokken 13.10 utenfor Ullevål sykehus.

I ettermiddag gikk beredsskapstroppen inn i jakten etter den bevæpnede mannen. Rett etter klokken 15 melder NRK at politiet har pågrepet en mann i 30-årene i forbindelse med skytingen.

Gjerningsmannen er beskrevet av vitner som en lys en mann av mulig østeuropeisk utseende, omtrent 175 cm høy, iført en blå eller sort boblejakke jakke, beige bukser og og sko med selvlysende oransje såle. Det opplyser politiet til TV 2.

Populært