PST frykter mulla Krekar kan bli sett på som martyr

PST begrunner i en ny vurdering hvorfor de mener mulla Krekar fortsatt er farlig.
Bildet viser mulla Krekar på vei inn til rettsmøte i Borgarting lagmannsrett tirsdag, i forbindelse med begjæring om å oppheve politiets beslutning om tvungent oppholdssted på Kyrksæterøra. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
PST begrunner i en ny vurdering hvorfor de mener mulla Krekar fortsatt er farlig. Bildet viser mulla Krekar på vei inn til rettsmøte i Borgarting lagmannsrett tirsdag, i forbindelse med begjæring om å oppheve politiets beslutning om tvungent oppholdssted på Kyrksæterøra. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

PST frykter mulla Krekar skal bli sett på som en slags martyr som må lide fordi han har forsvart islam, viser dokumenter NRK har lest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en ny trusselvurdering fra PST, datert fredag 23. januar, begrunner PST hvorfor de mener Krekar fortsatt er en fare for rikets sikkerhet. NRK har lest dokumentene, der PST skriver at Krekar, før han ble pågrepet siste gang i 2012, flere ganger i uken talte til sine tilhengere på det sosiale sanntidsmediet PalTalk på internett.

Han skal ha en betydelig påvirkningskraft på minst noen hundre likesinnede sympatisører i jihadist-miljøene.

PST skriver at mulla Krekar under soningsoppholdet ved Kongsvinger har vært avskåret fra å bruke internett og hatt begrenset adgang til besøk, har medført at denne aktiviteten midlertidig har opphørt.

«PST mener likevel at Mulla Krekars posisjon i jihadist-miljøene denne perioden ikke er vesentlig svekket og det antas at han vil gjenoppta aktiviteten når han løslates. Det utelukkes heller ikke at mulla Krekar til en viss grad har styrket sin stilling i de internasjonale jihadist-miljøene som følge av straffesakene og dommen mot han. Etter PSTs vurdering kan mulla Krekar i enkelte miljøer bli oppfattet som en slags martyr som har måttet lide fordi han har forsvart islam», skriver PST.

Personvernpolicy