Meny

– Du kommer til å dø alene

Dette franske nettstedet vil skremme franskmenn fra å la seg rekruttere til jihad. Skjermdump: www.stop-djihadisme.gouv.fr

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Du vil oppdage et helvete på jord, og kommer til å dø alene». Det er beskjeden fra den franske regjeringen i en ny kampanje på sosiale medier tar mål av seg å skremme unge franskmenn fra å bli rekruttert til jihadistmiljøer.

Den første av videoene som er publisert på det franske nettstedet Stop Djihadisme inneholder en rekke typiske løfter fra de som ønsker å rekruttere jihadister, etterfulgt av et motsatt synspunkt fra regjeringen – alt mens henrettelser og hodeløse lik og organer som blir kastet i groper blir kastet i groper vises i bakgrunnen, skriver det franske nyhetsbyrået AFP.

«De vil si: Bli med oss å hjelpe barn i Syria», er teksten som vises over bildene fra krigene i Midtøsten.

«I virkeligheten vil du bli delaktig i massakren av sivile».

Les også: Solberg: Trusselen størst fra hjemvendte fremmedkrigere

Vil motvirke at flere reiser

Andre budskap er direkte rettet mot kvinner.

«De sier: Kom og start familie med en av våre helter. I virkeligheten vil du måtte oppdra barn i krig og terror.»

Nettsiden er et forsøk på å motvirke jihadistrguppers rekrutteringen for å få hundrevis av borgere til å reise til Syria eller Irak.

På nettsiden finner man også artiklene «Forstå terrortrusselen» og «Dekrypter jihadist-propaganda», med ekspertintervjuer, historiske forklaringer og lenker til mer detaljert informasjon.

Les også: Forbud mot fremmedkrigere utfordres

Håper å sjokkere

Blant rådene som gis til unge mennesker er måter å fange opp tidlige tegn på jihadisme: «Vær oppmerksom på venner som blir fjernere og slutte å lytte til musikk.»

– Vi vil kringkaste denne videoen bredt på sosiale medier for å nå flest mulig unge som er i de utsatte gruppene. Vi håper det vil sjokkere dem, sier Christian Gravel, leder for den franske regjeringens kommunikasjonsavdeling.

– Siden tilbyr også hjelp til unge mennesker, familiene deres og venner.

Populært