– Du kommer til å dø alene

Dette franske nettstedet vil skremme franskmenn fra å la seg rekruttere til jihad. Skjermdump: www.stop-djihadisme.gouv.fr
Dette franske nettstedet vil skremme franskmenn fra å la seg rekruttere til jihad. Skjermdump: www.stop-djihadisme.gouv.fr

«Du vil oppdage et helvete på jord, og kommer til å dø alene». Det er beskjeden fra den franske regjeringen i en ny kampanje på sosiale medier tar mål av seg å skremme unge franskmenn fra å bli rekruttert til jihadistmiljøer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første av videoene som er publisert på det franske nettstedet Stop Djihadisme inneholder en rekke typiske løfter fra de som ønsker å rekruttere jihadister, etterfulgt av et motsatt synspunkt fra regjeringen – alt mens henrettelser og hodeløse lik og organer som blir kastet i groper blir kastet i groper vises i bakgrunnen, skriver det franske nyhetsbyrået AFP.

«De vil si: Bli med oss å hjelpe barn i Syria», er teksten som vises over bildene fra krigene i Midtøsten.

«I virkeligheten vil du bli delaktig i massakren av sivile».

Les også: Solberg: Trusselen størst fra hjemvendte fremmedkrigere

Vil motvirke at flere reiser

Andre budskap er direkte rettet mot kvinner.

«De sier: Kom og start familie med en av våre helter. I virkeligheten vil du måtte oppdra barn i krig og terror.»

Nettsiden er et forsøk på å motvirke jihadistrguppers rekrutteringen for å få hundrevis av borgere til å reise til Syria eller Irak.

På nettsiden finner man også artiklene «Forstå terrortrusselen» og «Dekrypter jihadist-propaganda», med ekspertintervjuer, historiske forklaringer og lenker til mer detaljert informasjon.

Les også: Forbud mot fremmedkrigere utfordres

Håper å sjokkere

Blant rådene som gis til unge mennesker er måter å fange opp tidlige tegn på jihadisme: «Vær oppmerksom på venner som blir fjernere og slutte å lytte til musikk.»

– Vi vil kringkaste denne videoen bredt på sosiale medier for å nå flest mulig unge som er i de utsatte gruppene. Vi håper det vil sjokkere dem, sier Christian Gravel, leder for den franske regjeringens kommunikasjonsavdeling.

– Siden tilbyr også hjelp til unge mennesker, familiene deres og venner.

Personvernpolicy