Meny

Kraftige vindkast venter Nord-Norge

KRAFTIG VIND: Vindkastene som treffer Nord-Norge natt til torsdag er uberegnelige, men kan komme opp i 35 meter i sekunder, melder Meteorologisk institutt. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ventet vindkast opp mot 35 meter i sekundet flere steder i Troms og Nordland. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel.

Vinden vil i løpet av natten bevege seg sørover og gi kraftige vindkast også på Helgeland, Saltfjellet og i Salten, melder Meteorologisk institutt.

– Det kommer sterk vind fra øst over fjellene, og det vil bli veldig uberegnelig. Det kan gå fra vindstille til veldig sterke kast, forteller vakthavende meteorolog Matilda Hallerstig, til NRK.

Hun sier middelvinden kommer opp i liten storm, men vindkastene vil ligge mellom 25 og 35 sekundmeter. Verst vil det bli i Ofoten på dagen torsdag.

– Det er vindkastene som vil bli skumle. Rundt 30 sekundmeter er ganske mye, og vi er faktisk på grensen til ekstremvarsel, sier Hallerstig.

Sjekk været der du er

Ifølge Meteorologisk institutt er det ventet mye lokalt nedbør i Hordaland og Sogn og Fjordane. Det kan komme 15 til 30 millimeter på seks timer. Denne nedbøren er ventet som snø over 400-600 meter.

Det meldes også om risiko for høy vannstand i Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus og Buskerud – estimert til 50 til 80 centimeter over høyden oppgitt i tidevannstabellene. Dette ventes torsdag ettermiddag.

Populært