Meny

Sanner vil følge opp antijødiske holdninger

Hans Olav Syversen (KrF) stilte spørsmål til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) under Stortingets spørretime onsdag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil følge opp om negative og hatefulle holdninger mot jøder endrer seg over tid, varsler kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Det var i spørretimen i Stortinget onsdag at Sanner varslet at regjeringen vil følge opp utviklingen av hatefulle holdninger i samfunnet – og da konkret rettet mot jøder.

– Vi må bygge opp kunnskap og bygge ned fordommer. Anti-jødiske holdninger er en utfordring også her i Norge, det må vi erkjenne. Og det er ikke minoritetenes ansvar å ta et oppgjør mot hatefulle holdninger. Det er vårt, ditt og mitt og storsamfunnets ansvar, sa Sanner.

Les også: Holocaustdag tirsdag - antisemittismen øker

KrFs parlamentariske nestleder Hans Olav Syversen viste til en undersøkelse i regi av Holocaust-senteret som viser at 12 prosent av Norges befolkning har «utpregede fordommer mot jøder» og at en av fem er enige i en påstand om at verdens jøder arbeider i det skjulte for å fremme jødiske interesser.

– Det er urovekkende og viser at antisemittisme ikke kom med holocaust og ikke er avsluttet med det, sa Syversen.

Les også: – Israels okkupasjon av Palestina skaper antisemittisme

Populært