Meny

Lance Armstrong i musikkvideo om doping

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere proffsyklisten er kameraten til Tim Commerford i bandet Future User.

Commerford har tidligere vært bassist i Rage Against The Machine og Audioslave. I Future Users nye video «Mountain Lion» spilles det av et opptak av Armstrongs stemme. Den tidligere syklisten er også med i bildet i noen sekunder.

Utestengt på livstid

Armstrong fikk i 2012 forbud mot konkurransesykling på livstid da det amerikanske anti-dopingbyrået la frem sine funn. Han hadde da vunnet Tour de France syv ganger i perioden 1999 til 2005.

I den nye musikkvideoen får man se en maskert skateboardentusiast som later til å ha et like lidenskapelig forhold til piller og sprøyter som til rullebrett.

Sykler sammen

Commeford sier låten tar for seg «det unødvendige raseriet» mot prestasjonsfremmende doping.

– Oppmerksomheten som gis doping er utrolig. Spesielt når du ser på all narkotika, ulovlig og farmasøytisk som Amerika støtter og tjener på, sier Commerford til magasinet Rolling Stone.

Commerford og Armstrong er venner og det hender de to sykler sammen. Til Rolling Stone forteller Commerford at de bruker å legge igjen spøkefulle beskjeder med utfordringer på hverandres telefonsvarere. En slik melding var inspirasjon for Armstrongs replikker i videoen.

Ville ikke valgt annerledes

Nylig sa Armstrong i et intervju med BBC at han ville tatt det samme valget om å dope seg igjen, om året var 1995.

– Om jeg syklet i 2015, nei, jeg ville ikke gjort det (dopet meg) igjen. For jeg tror ikke du trenger å gjøre det. Om du tar meg tilbake til 1995, da dopingen var helt og holdent gjennomgående, ville jeg sannsynligvis gjort det igjen, sa Armstrong til BBC.

Populært