Meny

Meteorolog: – Jeg ber om unnskyldning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele den nordlige amerikanske østkysten forberedte seg på den verste snøstormen i byens historie. Nå beklager meteorolog at de meldte feil.

Byer langs hele kysten av det nordøstlige USA gjorde klar brøytebiler mens folk hamstret matvarer, spader og grus til strøing.

Det var varslet at det i sentrum at New York kunne komme en meter snø. Det ville i så fall ha knust rekorden for et snøvær i byen: 68 centimeter i februar 2006.

– Det kan bli den verste snøstormen i byens historie, sa borgermester Bill de Blasio søndag, og ba folk holde seg borte fra veier og gater.

Men så kom aldri uværet.

Sjekk været der du er.

Beklager dypt

Nå beklager meteorlog Gary Szatkowski ved National Weather Service i New Jersey at de har skapt unødig panikk.

«Mine dypeste unnskyldninger til beslutningstakere og medlemmer av befolkningen (...) Dere tok mange vanskelige beslutninger i den tro at vi hadde rett. Det hadde vi ikke. Jeg ber igjen om unnskyldning», skrev han på Twitter tirsdag morgen.

Et beskjedent snølag på 10–15 centimeter var alt newyorkerne måtte forsere tirsdag morgen.

Les også: Ny snøstorm på vei mot New York

Bedre enn ikke å reagere

New York-guvernør Andrew Cuomo presiserte likevel på en pressekonferanse tirsdag at det er bedre å overreagere enn ikke å reagere i det hele tatt.

Og andre steder i det nordøstlige USA har likevel fått merke værkreftene.

Ifølge Dagbladet har det blitt målt vindkast med orkan styrke på Nantucket (126 km/t), og 12.000 har mistet strøm- og telefonforbindelsen. Det har også blitt målt sterk storm på Martha's Vineyard (116 km/t).

Les også: Skiføre i New York City

VIDEO: – Vi feiltolka stormen litt

Populært