Meny

Gresk jagerfly styrtet i Spania - ti døde

Foto: EPA / NTB SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er meldt om minst ti døde etter at et F16-fly krasjet i andre fly på en militærbase i Spania.

Ti personer har mistet livet i ulykken, som fant sted rundt 15.30 lokal tid. Ytterlige 13 personer er skadd, seks av dem alvorlig, melder NTB.

Det er fryktet at dødstallene vil stige på grunn av alvorlighetsgraden i noen av skadene.

De fleste av ofrene skal ha vært fra andre land enn Spania, ifølge AP. To greske piloter er blant de omkomne.

Jagerfly krasjet med annet fly

Det var et jagerfly av typen F16 fra det greske luftforsvaret som krasjet i et annet fly som var klar til å ta av, ved en militærbase sørøst i Spania mandag ettermiddag.

– Flyet hadde akkurat tatt av fra Los Llanos-basen i Albacete, da det krasjet rett ved flere andre parkerte fly, sier en forsvarstalsmann til The Spain Report.

De omkomne og skadede skal blant annet ha blitt påført brannskader etter at det oppsto kraftig brann etter minst fire eksplosjoner, skriver Spaniaavisen.

Lokale medier melder at flyet eksploderte i parkeringsplassen på flybasen. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med at flyet tok av.

Flybasen blir brukt som en del av NATOs trening av jagerflypiloter.

Stoltenberg kondolerer

NATO-sjef, Jens Stoltenberg har kommet med en offesiell uttalelse der han kondolerer over den tragiske ulykken.

«Dette er en tragedie som rammer hele NATO-familien. Jeg vil uttrykke min dypeste kondolanse til de som har mistet sine kjære, og til nasjonene til dem som har mistet livet. Jeg ønsker også at de skadede skal bli fort friske», skriver Stoltenberg.

Oberstløytnant og pressetalsmann i Forsvaret, Eystein Kvarving forteller til VG at ingen nordmenn er involverte i ulykken eller befinner seg på stedet.

Populært