Meny

Gruvearbeidere berget etter å ha vært innestengt i gruve

ULYKKER: Gruven i Zasyadko har blitt rammet av flere store ulykker. De siste 15 årene har det forekommet seks ulykker med dødsofre. Dette bildet er tatt i forbindelse med den største av dem, 18. november 2007, da 101 mennesker døde. Foto: Sergei Chuzakov/AP/NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten 500 arbeidere ble innesperret i en gruve i Øst-Ukraina da en granat slo ut et elektrisk anlegg i Donetsk. Alle er nå berget og i sikkerhet.

Nesten 500 arbeidere ble mandag innesperret i en gruve i et par timer da et elektrisk anlegg i byen Donetsk ble truffet av en granat mandag formiddag i 12-tiden.

Det førte til til at kullgruven Zasyadko mistet strømmen, noe som gjorde at arbeiderne ikke kom seg ut av gruven fordi heisen som frakter arbeiderne opp og ned ikke fungerte.

– En granat landet i nærheten av gruven, og gjorte at strømforsyningen ble hindret. Det er ingen fare for at gruven skal bli oversvømmet, sier Eduard Basurin i den selvoppnevnte opprørsregjeringen i Donetsk ifølge VG.

Det var 496 personer som ble sperret inne da strømmen gikk, ifølge den russiske avisen Sputnik News. Alle er nå i sikkerhet

– Alle gruvearbeiderne er blitt berget. De har det bra, sier Mikhail Volynets i den lokale gruvearbeiderforeningen til nyhetsbyrået AFP mandag ettermiddag.

Les også: – Vanskelig å se hvordan krigen vil ende

Zasyadko-gruven ligger i separatistkontrollerte Donetsk. En lignende hendelse skjedde 11. januar, da 300 arbeidere ble sittende fast i gruven.

Det har forekommet flere alvorlige ulykker i gruven de siste 15 årene. Den verste i gruvens historie fant sted 18. november 2007, da 101 gruvearbeidere døde.

Kullgruven Zasyadko er den største i Ukraina.

Populært