Meny

Stoltenberg ber russerne stanse støtten til separatister

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg under et besøkt til Kosovo fredag. Foto: Hazir Reka / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO-sjef Jens Stoltenberg ber Russland stanse støtten til de prorussiske separatistene i Ukraina etter den siste tidens opptrapping i Donetsk og Luhansk.

I en uttalelse lørdag kveld viser generalsekretæren både til opptrappingen i de østlige regionene generelt og til havnebyen Mariupol spesielt.

– Jeg oppfordrer Russland på det sterkeste til å stoppe sin militære, politiske og økonomiske støtte til separatistene, stanse destabiliseringen av Ukraina og respektere sine internasjonale forpliktelser, heter det i en uttalelse fra Jens Stoltenberg lørdag kveld.

Les også: Stoltenberg skal møte Lavrov

Ifølge lokale myndigheter ble minst 30 mennesker drept i rakettangrep mot Mariupol lørdag. Partene skylder på hverandre, men ifølge NATO, OSSE og EU ble rakettene avfyrt fra opprørskontrollerte områder.

– I flere måneder har vi sett tilstedeværelse av russiske styrker i Øst-Ukraina og en betydelig økning av tyngre russisk materiell, som stridsvogner, artilleri og avanserte luftvernsystemer, heter det videre.

Les også: Stoltenberg: - Russland har styrker i Ukraina

– Russiske styrker i Øst-Ukraina støtter de offensive operasjonene med kommando- og kontrollsystemer, luftvernsystemer, avanserte bakke-til-luft-raketter, droner, avanserte rakettbatterier og systemer for elektronisk krigføring, sier Stoltenberg.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus