Tromsø-ordfører trekker seg fra valgliste

Jens Johan Hjort har vært ordfører i Tromsø siden 2011. Nå ser han ut til å være på vei ut av byens styre. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Jens Johan Hjort har vært ordfører i Tromsø siden 2011. Nå ser han ut til å være på vei ut av byens styre. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Jens Johan Hjort trekker seg som listetopp for Tromsø Høyre etter det byrådslederkandidat Øyvind Hilmarsen beskriver som et mislykket kuppforsøk fra Hjorts side.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før nominasjonsmøtet lørdag lå alt an til at Hjort skulle nomineres på førsteplass, med Hilmarsen på andreplass på listen.

I stedet foreslo Hjort finansbyråd Anne Berit Figenschau øverst på listen, mens han selv skulle utfordre Hilmarsen, skriver Nordlys.

Bakgrunnen for det svært overraskende forslaget skal ifølge NRK være dårlig samarbeid mellom Hjort og Hilmarsen.

Mangler ordførerkandidat

Men nominasjonsmøtet ville ikke være med på den stolleken ordføreren la opp til. De nominerte ham på førsteplassen han ikke lenger ville ha, mens andreplassen gikk til Hilmarsen.

Dramatikken var imidlertid ikke over. Som svar trakk Hjort seg fra hele prosessen og fikk følge av Figenschau. For hans del betyr det at det bare blir én periode med ordførerkjedet rundt halsen.

Og mens Hjort sitter på oppsigelse, står partiet uten en kandidat til ordførervervet. De har valgt å utsette spørsmålet om den posisjonen. Inntil videre står byrådsleder Øyvind Hilmarsen øverst på Tromsø Høyres valgliste – på andreplass.

– En totalvurdering

Hjort sier til NRK at han ønsket å «toppe laget» før høstens valg. Han ønsker ikke å kommentere om utspillet skyldes samarbeidsproblemer mellom ham og byrådslederen.

– Dette handler om en totalvurdering av hva jeg mener er best for partiet. Jeg fikk ikke gjennomslag for forslaget og forholder meg til det. Nå skal jeg fortsette som ordfører fram til valget, men da er det slutt.