Meny

Kongehusekspert: – Ferner var en hedersmann

Kongehusekspert: – Ferner var en hedersmann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johan Martin Ferner beskrives som en lavmælt og diskré mann som aldri offentlig snakket om sin kongelige tilhørighet. Samtidig var han et høyt elsket og respektert medlem av kongefamilien.

– Han var en hedersmann og en gentleman av den gamle skole, lavmælt og diskré. Det var hans natur, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til NTB.

Totland kjente ikke prinsesse Astrids ektemann personlig, men de to mennene gikk til samme frisør i Oslo i flere år. Ferner har den siste tiden vært syk og svak, ifølge Totland. Dødsfallet natt til lørdag kom likevel overraskende på ham.

Les også: Johan Martin Ferner er død

– Sist jeg snakket med ham var før jul. Da gratulerte jeg ham med yngstesønnen Carl-Christian, som hadde giftet seg. Det var en tydelig stolt far som fortalte om bryllupet, sier han.

Prinsesse Astrid og Johan Martin Ferner giftet seg i 1961. Veien dit var ikke enkel ettersom Ferner hadde vært gift tidligere. Flere prester nektet å vie dem.

– Det at hun fikk gifte seg med Johan Martin Ferner, var hennes store lykke. Hun fremhevet også ofte at moren, kronprinsesse Märtha, var veldig begeistret for ham, sier Totland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus