Meny

Sp vil støtte nasjonalt tiggeforbud

FORBUDT: Senterpartiet bekrefter at de vil støtte regjerings forslag om et nasjonalt tiggeforbud. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) vil etter alt å dømme få sitt lovforslag om et nasjonalt tiggeforbud gjennom i Stortinget. Sp bekrefter at de vil støtte forslaget.

Allerede i juli i fjor sørget Sp for flertall i Stortinget da regjeringen fikk gjennomslag for å gi norske kommuner mulighet til å forby tigging lokalt.

Nå bekrefter Senterpartiets justispolitiske talskvinne, Jenny Klinge, at partiet vil støtte også det nasjonale forbudet. Et forbud de har ivret for i lengre tid.

– Vi støtter lovforslaget dersom vi får innfridd noen krav, sier Klinge til Vårt Land.

Hun vil at regjeringen må komme med sosiale tiltak for dem som nå tigger.

– Det må være hjelpetiltak for norske borgere som tigger, og for dem som kommer til Norge for å tigge, understreker hun.

175 millioner til romfolk

Allerede onsdag innfridde regjeringen et av kravene til Sp da statsråd Vidar Helgesen (H) bekreftet overfor NTB at regjering setter av EØS-midler til å bedre romfolks levevilkår i Romania.

Norge skal bruke ytterligere 175 millioner kroner av EØS-midlene til å bekjempe fattigdom blant romfolk i Romania.

Torsdag sa Europarådets menneskerettskommissær Nils Muiznieks til NTB at forslaget om å forby tigging er"temmelig problematisk». Han rådet derfor regjeringen til å legge tiggeforbudet på hylla.

Høringsfristen for regjeringens forslag om forbud mot tigging går ut 15. februar. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus