Brende: Assad ikke en del av løsningen i Syria

Utenriksminister Børge Brende mener at Syrias president Bashar al Assad ikke en del av løsningen i Syria. Foto: AFP / NTB scanpix.
Utenriksminister Børge Brende mener at Syrias president Bashar al Assad ikke en del av løsningen i Syria. Foto: AFP / NTB scanpix.

– En leder som har brukt kjemiske våpen mot sitt eget folk, er ingen løsning for fremtiden, sier utenriksminister Børge Brende (H) om Syrias president Bashar al-Assad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er en handling som gjør at Assad ikke er en del av løsningen for Syria, det er helt uakseptabelt, sier han til NTB.

Danmarks utenriksminister Martin Lidegaard uttalte fredag at man må akseptere Assad som en forhandlingspartner for å oppnå fred i Syria.

Det Syria trenger, er en inkluderende overgangsregjering der alle de viktige grupperingene er representert, sier Brende. Men forutsetningene er fortsatt at den sittende presidenten ikke har noen rolle.

– Det er fortsatt vår posisjon, sier han, men han fremholder at «den moderate delen av dagens infrastruktur også må være en del av fremtiden i Syria».

Uten en politisk løsning for det borgerkrigsherjede landet er prisen et Syria som kollapser, frykter Brende.

– Hvis vi ikke ser fremgang det kommende året, er det en katastrofe vi ser om et år, mener han.

Personvernpolicy