Ap får 42,4 prosents oppslutning på ny måling

Det ville ha vært et klart venstreorientert flertall på Stortinget hvis meningsmålingen i Dagbladet fredag hadde vært et valgresultat. Arbeiderpartiet får 42,4 prosents oppslutning, og ville alene fått like mange mandater som hele den borgerlige blokken til sammen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Det ville ha vært et klart venstreorientert flertall på Stortinget hvis meningsmålingen i Dagbladet fredag hadde vært et valgresultat. Arbeiderpartiet får 42,4 prosents oppslutning, og ville alene fått like mange mandater som hele den borgerlige blokken til sammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Arbeiderpartiet får sitt beste resultat siden september 1998 på en ny meningsmåling. Hadde dette vært et valgresultat, ville Ap alene fått like mange mandater på Stortinget som de borgerlige partiene til sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På meningsmålingen som er utført av MMI, går Ap fram med 2,6 prosentpoeng. Bakgrunnstallene viser at Ap henter velgere fra alle partier, men mest fra SV, Sp og Venstre, skriver Dagbladet.

Regjeringspartiene går begge litt tilbake på målingen, Høyre med 0,7 prosentpoeng til 22,7 prosent, og Frp med 0,8 prosentpoeng til en oppslutning på 11,2 prosent.

Regjeringens samarbeidspartier går også tilbake. KrF med 0,3 prosentpoeng til 5,6 prosents oppslutning, mens Venstre nærmer seg sperregrensen med en oppslutning på 4,2 prosent, tilbake 0,6 prosentpoeng siden desembermålingen.

SV ligger og vaker under sperregrensen også på januarmålingen. Partiet står på stedet hvil med 3,9 prosents oppslutning, det samme som på forrige måling.

Sp går tilbake med 0,4 prosentpoeng til 5 prosents oppslutning, mens De Grønne får 3,2 prosent på målingen. Det er en framgang på 0,2 prosentpoeng.

Rødt går fram med 0,6 prosentpoeng til 1,5 prosents oppslutning, mens andre partier oppnår 0,9 prosent, det samme som i desember i fjor.

Mandatmessig ville Ap ha fått 76 representanter på Stortinget hvis dette hadde vært et valgresultat, like mye som Høyre, Frp, KrF og Venstre til sammen. Med SV, Sp og Rødts mandater ville venstresiden hatt 90 representanter – altså en klar venstreorientert overvekt. Miljøpartiet De Grønne ville ha beholdt sin ene representant.

Personvernpolicy