Frp-politiker mener Ap viser dobbeltmoral om midlertidig ansatte

MIDLERTIDIG: Arbeiderpartiet søker folk til midlertidige stillinger for å hjelpe dem å vinne kommunevalget i 2015. Erlend Wiborg (Frp) mener Ap viser dobbeltmoral om sin motstand mot midlertidige ansettelser. Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB Scanpix
MIDLERTIDIG: Arbeiderpartiet søker folk til midlertidige stillinger for å hjelpe dem å vinne kommunevalget i 2015. Erlend Wiborg (Frp) mener Ap viser dobbeltmoral om sin motstand mot midlertidige ansettelser. Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB Scanpix

Arbeidspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Erlend Wiborg mener Ap viser dobbeltmoral i sin nye stillingsutlysning der de søker nettopp midlertidige ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen ønsker å endre arbeidsmiljøloven, og med det tillate flere midlertidige ansettelser. Arbeiderpartiet (Ap) er et av partiene som er i mot den foreslåtte endringen.

Erlend Wiborg (Frp) spøker med at Ap viser dobbeltmoral i sin nye stillingsutlysning, der de søker nettopp midlertidige ansatte.

«Arbeiderpartiets motstand mot midlertidige ansettelser gjelder tydeligvis kun for alle andre enn de selv», skriver andre nestleder i Arbeids- og sosialkomiteen, Erlend Wiborg på Twitter.

I den utlyste stillingen søker Ap midlertidige ansatte fra våren 2015 fram til valgdagen 14. september.

– Tweeten var litt humoristisk ment, men jeg synes jo det er en dobbeltmoral. Inntrykket Ap prøver å skape, er at de er mer eller mindre i mot midlertidige ansettelser uansett, sier Wiborg til ABC Nyheter.

Han mener Ap vil drive en valgkamp der de ikke vil snakke om hva de selv ønsker å oppnå, men heller hva de er i mot.

– Og en av de tingene er midlertidige ansettelser. Også ønsker de å bruke en midlertidig ansatt i til å gjøre den jobben og hjelpe partiet med å vinne valget, påpeker Wiborg.

Les også: Eriksson trosser motstand mot midlertidig ansatte

– Wiborg har misforstått totalt

Arbeidspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Dag Terje Andersen mener Wiborg har misforstått totalt. Han sier Ap er i mot at det skal ansettes folk midlertidig når det er snakk om en fast jobb.

– I dag er det en rekke betingelser som må være oppfylt for at man skal kunne ansette noen midlertidig. Sånn må det være for at vi skal kunne ha et fleksibelt arbeidsliv. Det regjeringen vil er å innføre muligheter for midlertidig ansettelse i faste jobber, uten betingelser, og det er vi i mot, sier Andersen til ABC Nyheter.

Les også: Eriksson ber arbeidstakere om alternativer

Personvernpolicy