Meny

USA og Cuba fornøyd etter historiske samtaler

Josefina Vidal, som leder den cubanske delegasjonen i samtalene med USA, under en pressekonferanse i Havana onsdag. Foto: Reuters/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tross uenighet om innvandring er myndighetene i USA og Cuba godt fornøyd med starten på de historiske samtalene mellom landene.

– De produktive diskusjonene i dag viser at USA og Cuba kan finne muligheter til å fremme våre felles interesser, selv om åpenbare uenigheter gjenstår, sa Alex Lee fra den amerikanske delegasjonen onsdag.

Den første runden med samtaler i den cubanske hovedstaden Havana skal vare i to dager. USAs delegasjon ledes av Roberta Jacobson, den høyest rangerte amerikanske tjenestemannen som har vært på Cuba siden 1980.

Selv om begge landene ga uttrykk for at de var fornøyd, var avstanden stor under diskusjonene om innvandring. Amerikanerne gjorde det klart at de fortsatt vil ta imot alle cubanere som kommer til USA.

Cubanske myndigheter mener denne praksisen fører til ulovlig utvandring, menneskesmugling og farlige sjøreiser mellom de to landene.

Torsdag skal landene diskutere åpning ambassader. I desember kunngjorde amerikanske og cubanske myndigheter at de ville normalisere forholdet mellom landene, som har vært på frysepunktet siden 1960-tallet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus