Meny

Norsk Pegida-leder: – Vi har alle en fortid

– Vi har alle en fortid, sier Max Hermansen, leder av den norske avdelingen av den islamkritiske gruppen Pegida, etter at organisasjonens tyske grunnlegger trakk seg etter å ha posert som Adolf Hitler på et bilde. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talsmann for Pegida i Norge, Max Hermansen, tar ikke avstand fra grunnleggeren av organisasjonen, tyskeren Lutz Bachmann. Bachmann trakk seg som leder etter et bilde hvor han poserer som Adolf Hitler, dukket opp på sosiale medier.

– Vi har alle en fortid. Dette handler om mye mer enn enkeltpersoner. Vi har noen store problemer med den endrede geografien de siste tiårene. De problemene forsvinner ikke av seg selv, skriver Hermansen i en SMS til Dagbladet.

Et fotografi der den nå 41 år gamle Bachmann poserer med hårfrisyre og bart som nazilederen Adolf Hitler, dukket opp på sosiale medier onsdag. Dette har utløst en ny diskusjon om hans holdninger er rasistiske og ekstremistiske.

Les også: Pegida-leder trekker seg etter Hitler-selfie

Bildet ble opprinnelig publisert på Bachmanns nettside i oktober, lenge før han ble kjent som lederen for Pegida, og samtidig som han karakteriserte flyktninger som udyr og skitne.

Statsadvokaten i Dresden vurderer om det er grunnlag for å åpne etterforskning av saken, blant annet for hatefulle ytringer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus