Meny

Solberg (H) vil bruke mer på forsvar

Statsminister Erna Solberg på besøk hos Cyberforsvaret på Jørstadmoen ved Lillehammer i desember 2014. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge vil fortsette å bruke mer penger på forsvar. Det bekreftet statsminister Erna Solberg (H) under sitt besøk hos NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i Brussel.

Solberg ble takket av sin forgjenger for Norges forpliktelser og bidrag til NATO-samarbeidet da de to møtte pressen onsdag. Stoltenberg minnet også om alliansens mål om at 2 prosent av medlemslandenes bruttonasjonalprodukt (BNP) skal brukes på forsvar.

– Det er snakk om 15-16 milliarder kroner. Det er over det som vil være mulig på to-tre år. Men vi har økt utgiftene i år, og kommer til å øke dem i årene som kommer, sier Solberg til NTB.

Les også: Solberg og Stoltenberg fortsatt tilfredse med vestlig bombing

Stoltenberg brukte imidlertid heller ikke 2 prosent av Norges BNP til forsvar da han var Norges statsminister, slik han nå oppfordrer NATO-landene til å gjøre.

– Når jeg understreker målet NATO har fastsatt, så handler det først om å stoppe kuttene. Det har Norge gjort. Norge er ett av få NATO-land som har økt forsvarsutgiftene de siste årene. Det er viktig at alle land går i den retningen, sier generalsekretæren.

– Jeg kommer ikke som tidligere norsk statsminister å gå inn i detaljer om budsjettdrøftingene i Norge. Det må Erna Solberg håndtere, forklarer han.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus