Meny

Frostskadde soldater tilbake på Setermoen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre soldater som ble sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø med frostskader, er nå tilbake i Setermoen leir.

Soldatene er lagt inn på sykestua i leiren. Der vil de bli liggende minimum til torsdag, opplyser Hæren. Soldatene vil være tilbake i tjeneste etter kort tids sykefravær.

– De er etter forholdene ved godt mot og gleder seg til å komme tilbake i tjeneste, sier hovedtillitsvalgt for soldatene i Brigade Nord, Svend Aspaas.

I alt seks soldater i Brigade Nord ble natt til mandag 19. januar 2015 vekket inne på sin forlegning og bedt om å løpe ute i 20 minusgrader uten klær og sko.

Les også: Soldater fikk frostskader etter å ha løpt i 20 minus

Soldatene fikk frostskader på føttene, og tre av dem ble sendt til sykehus. Disse tre pådro seg annen grads overflateforfrysninger.

Tre medsoldater i førstegangstjeneste har erkjent å stå bak handlingene. Militærpolitiet etterforsker saken og vil trolig oversende den til Krigsadvokaten mot slutten av uka for vurdering.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus