Meny

Tre nordmenn tiltalt for terror

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre norske islamister er tiltalt for terror, to av dem for å ha kjempet med Den islamske staten i Syria.

Ifølge tiltalen kjørte en av de tiltalte rundt i Akershus med en avsagd hagle og ammunisjon dagen før pågripelsen. De tre er tiltalt etter straffelovens paragraf 147 d, melder VG.

Paragrafen omhandler blant annet deltakelse eller støtte til en terrororganisasjon, og strafferammen er på seks år.

To av de tre tiltalte på 25 og 28 år er ifølge Dagsavisen brødrene til norsk-albanske Egzon Avdyli fra Bærum, som ble drept mens han kjempet for Den islamske staten (IS) i Syria i april i fjor. Tredjemann er en 30 år gammel norsksomalier.

Den eldste norsk-albaneren samt norsksomalieren oppholdt seg ifølge tiltalen i lengre tid i Syria, der de kjempet med IS. Den norsk-albanske 25-åringen har ikke vært i Syria, men påtalemyndigheten mener han deltok i innkjøp av krigsutstyr som skulle sendes til en annen norsk islamist i Syria.

Utstyret var blant annet våpendeler, stridsvest, ørkenfarget kamuflasjejakke, ullundertøy, kikkertsikte til om lag 10.000 kroner, våpenlykt, sko og hansker.

I tillegg er 25-åringen tiltalt for grove brudd på våpenloven. følge tiltalen kjørte han, dagen før han ble pågrepet, rundt i Bærum i Akershus med en avsagd hagle, en pistol og med tilhørende ammunisjon.

Alle tre tiltalte nekter straffskyld.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus