Meny

Sju års fengsel for dødsvold i Buskerud

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel mann er i Eiker, Modum og Sigdal tingrett dømt til sju års fengsel for å ha stukket en 17-åring i halsen med et glass slik at han døde.

Dommen er i tråd med aktors påstand, melder NRK.

20-åringen er også dømt til å betale oppreisning på 125.000 kroner til hver 17-åringens foreldre. Han er frifunnet for krav om erstatning for tapt arbeidsinntekt for 17-åringens mor.

17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten døde på sykehus dagen etter at han ble slått med et glass i halsen på en hjemmefest i Hokksund i september 2013.

20-åringens forsvarer, advokat Harald Stabell, ba om frikjennelse, begrunnet med at hans klient ikke kunne innsett muligheten for at slaget ville føre til at 17-åringen døde.

Les også: Gutt til sykehus med stikkskader

Statsadvokat Tonje Tønder sa i sin prosedyre at tiltalte ikke hadde til hensikt å ta livet av 17-åringen, men at hun mener tiltalte burde innsett at glasset ville knuses, og at det var fare for at liv kunne gå tapt. 20-åringen ble tiltalt for grov legemsbeskadigelse med døden til følge.

Den tiltalte 20-åringen har erkjent handlingen, men ikke straffskyld fordi han ikke husker hendelsen. Han husker heller ikke hvorfor han kranglet med 17-åringen tidligere på kvelden. Det antas at promillen til tiltalte var mellom 1,6 og 1,7 i gjerningsøyeblikket.

Mellom 60 og 70 ungdommer var samlet til en privat fest i et hus utenfor Hokksund sentrum 21. september 2013. Der havnet 17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten i konflikt med den nå 20 år gamle mannen.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus