Tidligere kampsportmester dømt til forvaring for konemishandling

En tidligere kampsportmester (42) er i Oslo tingrett dømt til ti års forvaring for å ha mishandlet og voldtatt kona (35) gjentatte ganger over en toårsperiode.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffen har en minstetid på sju år. Mannen er også dømt til å betale kona 250.000 kroner i oppreisningserstatning.

Aktor, Cecilie Schløsser Møller, hadde lagt ned påstand om tolv års forvaring.

Da saken startet i Oslo tingrett i oktober i fjor, erkjente den nå 42 år gamle mannen grov mishandling av kona, samt legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter over en nidagersperiode i 2012. Omfanget av mishandlingen var så stort at aktor i tiltalen ikke tallfestet det nærmere enn til «minst hundre anledninger».

– Valg mellom sex og vold

Den tidligere mesteren i en kampsport benektet imidlertid kategorisk skyld etter tiltalens voldtektsposter og hevder med styrke at sexen de hadde, alene og sammen med andre, var frivillig og basert på samtykke fra alle involverte. Det festet retten ikke lit til.

– Den massive volden tiltalte påførte fornærmede var klart egnet til å skape frykt hos fornærmede. Hun var fanget i tiltaltes makt, og hadde ingen andre valg enn mellom sex og vold, heter det i dommen.

Retten fant at innholdet i saken var så belastende for fornærmede at hele saken skulle gå for lukkede dører. Fra aktors side ble det dessuten argumentert med at det ville bli praktisk talt umulig å føre vitner, mange av dem har vært delaktige i gruppesex med ekteparet, hvis presse og publikum fikk være til stede i salen.

Lukkede dører

Ingen utenforstående har derfor fått innsyn i bevisene som ligger til grunn for dommen onsdag. I innledningsforedraget, som aktor holdt før dørene ble lukket, gikk det imidlertid fram at mye av den seksuelle aktiviteten ble filmet og fotografert. Deler av dette materialet er beslag og ble beskrevet av aktor i innledningsforedraget som «meget sterk kost».

Etter at dommen hadde falt i Oslo tingrett onsdag, tok 42-åringens betenkningstid i spørsmålet om anke.

Personvernpolicy