Meny

Politiansatt tiltalt for våpentyveri og bedrageri

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politiansatt i Oslo er tiltalt for bedrageri, våpentyveri og flere ulovlige datasøk.

Mannen i 40-årene skal ha ført falske overtidstimer, stjålet våpen og gjort ulovlige søk på personer i politiets datasystemer, skriver VG.

Under en ransakelse hjemme hos mannen ble det blant annet funnet en teleskopbatong, pepperspray og håndjern, som politiet mener stammer fra treningsrommet til Politiets utlendingsenhet (PU) i Oslo sentrum. For dette er han tiltalt for tyveri og brudd på våpenloven. I mannens hjem ble det også funnet et pass som tilhører en iransk kvinne som i 2012 søkte om oppholdstillatelse i Norge. Kvinnen fikk senere oppholdstillatelse med flyktningstatus.

Les også: Kripos-sjef får kritikk: Tiet om styreverv i HA-advokats firma

En gjennomgang av datasystemene viste at mannen skal ha søkt på saken til kvinnen 51 ganger i perioden den ble behandlet. Spesialenheten ønsker ikke å kommentere hva slags relasjon tiltalte har til kvinnen.

Han skal også ha gjort flere ulovlige søk i politiets straffesaksregister og etterretningsdatabase. I tillegg skal han ha skrevet falske overtidstimer og er derfor tiltalt for bedrageri.

Saken ble avdekket etter interne rutinekontroller, og mannen ble pågrepet på jobb i mars 2013 og suspendert fra sin stilling.

Det er ikke kjent hvordan mannen i 40-årene stiller seg til tiltalen. Mannens forsvarer har ikke besvart avisens henvendelser.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus