Meny

Passasjerer knivstukket på buss i Tel Aviv

Israelsk politi legger mannen som ble pågrepet for knivstikkingen i Tel Aviv, på en båre. Gjerningsmannen skal ha blitt skutt i beinet av fengselsbetjenter, som tok opp jakten på ham. Foto: Oren Ziv / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst ni personer ble såret da en palestiner gikk til angrep med kniv på en buss i Tel Aviv, opplyser israelsk politi. Gjerningsmannen ble skutt i beinet og pågrepet.

Knivangrepet skjedde i morgenrushet onsdag.

Fem personer ble moderat til alvorlig såret, mens fire andre ble lettere såret, ifølge nødetatene på stedet. Det var ikke umiddelbart kjent om alle ofrene ble knivstukket, eller om noen av dem behandles for sjokkskader.

– Den mistenkte er en 23 år gammel palestiner fra Tulkarem, sier polititalskvinne Luba Samri.

Tulkarem er en palestinsk by som ligger nordvest på Vestbredden.

– Alvorlige skader

En lege ved Ichilov sykehus i Tel Aviv sier til israelsk militærradio at sju personer er innlagt for behandling, fire av dem med alvorlige skader.

– Kort tid etter at han gikk på bussen, knivstakk gjerningsmannen bussjåføren flere ganger. Men han svarte på utmerket vis og motsatte seg angrepet, slik at terroristen ble skremt, sier politisjef Bentzi Sau i Tel Aviv.

Innhentet i sidegate

Et kjøretøy med fengselsbetjenter var i nærheten, og da de så hva som hendte, tok de opp jakten på gjerningsmannen, forteller Sau. De fant ham i en sidegate og skjøt ham i beinet, ifølge israelsk politi.

Hamas var raskt ute med å hylle angrepet som heltemodig, ifølge nyhetsbyrået DPA. Hamas-funksjonæren Izzat al-Risheq beskriver på Twitter angrepet som «et naturlig svar på okkupasjonen».
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus