Meny

Ni reddet etter at fiskebåt forliste på Nordmøre

Redningsskøyta Erik Bye reddet ni fiskere som havnet i sjøen da en fiskebåt gikk på grunn ved Averøy utenfor Kristiansund lørdag kveld. Foto: RS Stavanger / Redningsselskapet / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kystverket setter trolig ikke i gang tiltak søndag etter at fiskeskøyta Leif Roald gikk på et skjær og senere sank utenfor Averøy på Nordmøre lørdag kveld.

Et fly ble tidligere søndag sendt fra Bergen til området for å undersøke om olje, diesel og vrakgods flyter i sjøen etter grunnstøtingen lørdag. Det ble senere klart at fiskeskøyta hadde sunket etter grunnstøtingen lørdag.

– Vi har ikke funnet noe vrakgods. Vi har sett en liten dieselstripe på noen meter som løser seg opp, så det ser greit ut, opplyser vaktleder Ove Njøten i Kystverkets beredskapssenter til NTB søndag.

Kystverket avventer nå hva rederiet har tenkt å gjøre før de tar en avgjørelse.

– Vi ber rederiet komme med en plan, men tror ikke det vil skje før mandag, sier han.

Ifølge vaktlederen var det 10-12 kubikk med diesel om bord og 400 liter olje.

– Det er lite som kommer ut og det løser seg raskt opp, sier Njøten.

Fiskere i sjøen

Ni fiskere havnet i sjøen da den 22 meter lange fiskeskøyta fra Tromsø gikk på skjæret lørdag kveld. Alle ble reddet og kom uskadd fra havariet.

– Båten tippet rundt, og de ni havnet i sjøen. En redningsskøyte fikk hjelp fra en annen båt i nærheten til å plukke dem opp, sa pressevakt i Redningsselskapet Janna Aarvik til NTB.

– Alle er i fin form, sa skipper Sigmund Kaplanski om bord i redningsskøyta Erik Bye til Tidens Krav klokka 22.50 lørdag kveld.

Redningsskøyteskipperen forteller at fiskebåten Leif Roald hadde rundt 45 grader slagside da skøyta kom fram.

– Mannskapet har fortalt at de raskt skjønte at de måtte forlate båten etter at den gikk på skjæret. Den tok inn vann og la seg over på siden. Alle hoppet i sjøen, og kom seg etter hvert om bord i redningsflåter, sier Kaplanski.

Kjølen i været

Havaristen lå natt til søndag med kjølen i været.

Mannskapet ble sendt til sykehuset i Kristiansund for sjekk lørdag kveld.

– Vi har ikke fått melding om at noen av dem er alvorlig skadd. Men de har selvsagt hatt det veldig kaldt, sa operasjonslederen Leif Ragnar Hoseth i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Tidens Krav.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus