Arfan Bhatti er besluttet løslatt

Oslo tingrett har bestluttet at Arfan Bhatti slipper varetekt. Foto: NTB Scanpix
Oslo tingrett har bestluttet at Arfan Bhatti slipper varetekt. Foto: NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men politiet har anket saken, og islamisten Arfan Bhatti blir ikke satt fri, melder VG. Politiet ba om fire ukers varetektsfengsling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arfan Bhatti er besluttet løslatt uten restriksjoner. Heller ikke passet hans blir beslaglagt, melder NRK. Det er resultatet av fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag.

Politiet har anket tingrettens avgjørelse om å løslate Arfan Bhatti, som dermed ikke blir satt fri likevel, melder VG.

Politiet mener det er fare for at Bhatti ville unndra seg straffeforfølgelse for en siktelse fra 2012 om vold mot familien, og politiadvokat Trine Dyngeland ba om fire ukers varetektsfengsling for 37-åringen.

Bhatti fikk medhold

Bhattis advokat John Christian Elden fikk medhold i Oslo tingrett i at det ikke er nødvendig med varetektsfengsling, i og med at Bhatti har reist hjem til Norge vel vitende om siktelsen. Han viste også til at Bhatti hadde vært villig til å stille til avhør i 2012, men at politiet avslo tilbudet.

– Det foreligger ikke noen unndragelsesfare i denne gamle siktelsen. Siktelsen gjelder såkalte private eller personlige forhold. Bhatti har flere ganger tidligere tilbudt seg å komme til Norge, men politiet har avslått og mener det ikke er nødvendig, sier Elden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kom tilbake til Norge etter to år

Bhatti kom tilbake til Norge onsdag etter å ha vært to år i Pakistan. Mesteparten av tiden har han sittet i pakistansk varetekt. Deretter ble han nektet av pakistanske myndigheter å forlate landet med fly.

Da han ankom Gardermoen onsdag, ble han pågrepet på grunnlag av en siktelse om familievold fra 2012. 37-åringen ankom retten iført hettegenser og treningsjakke, og med kortklipt hår og kortere skjegg.

Saken oppdateres.