Flere drept i nye selvmordsangrep av unge jenter i Nigeria

Artikkelen fortsetter under annonsen

To unge jenter som antas å være selvmordsbombere, døde søndag i et angrep på et marked i byen Potiskum nord i Nigeria. Ytterligere fire personer skal ha blitt drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En handelsmann på markedet sier til Reuters at jentene så ut til å være rundt ti år gamle. En kilde på et sykehus i Potiskum sier tre personer ble drept i angrepet, mens 46 ble skadd.

Sikkerhetskilder sier til nyhetsbyrået AFP at fire personer ble drept. En sikkerhetskilde sier til byrået at selvmordsbomberne så ut til å være 23 og 15 år.

– Den første på 23 år, detonerte eksplosivene sine utenfor inngangen til markedet, hvor frivillige sjekket folk som skulle inn med metalldetektorer, sier kilden.

– Den andre ble skrekkslagen av eksplosjonen og forsøkte å løpe over veien, men hun ble også sprengt, sier personen videre.

Postiskum ligger i delstaten Yobe, hvor den ytterliggående islamistgruppen Boko Haram stadig gjennomfører hyppige angrep.

Lørdag ble minst 19 personer drept da en ung jente med et bombebelte ble sprengt på et marked i byen Maiduguri i den Yobes nabodelstat Borno. Jenta var trolig også rundt ti år gammel.