Meny

Nina har truffet Østlandet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Vestlandet kan puste ut, må Østlandet holde pusten. Ekstremværet Ninas herjinger er ikke over. – Hold dere innendørs, sier politiet.

– «Nina» er på full fart innover Østfold. Så langt er ingen personer skadd. Vær dyktig på å sikre løse gjenstander for å unngå at noen blir skadd. Vær varsom og hensynsfull i din ferdsel. Østfold politidistrikt ønsker deg en god kveld, skriver Østfolds operasjonsleder på Twitter.

– Vi oppfordrer folk til å holde seg innendørs på grunn av sterk vind, skriver operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt.

Les også: Ekstremværet herjer langs kysten

Kaoset er nemlig ikke over, det har bare forflyttet seg. I Hordaland og Rogaland blåser det fortsatt kraftig, men de ekstreme vindkastene løyer minutt for minutt.

I Vest-Agder vil vindstyrken holde seg på samme, høye nivå som tidligere, mens det i Telemark, Buskerud, Vestfold og Østfold er økende.

– Foreløpig er ekstremvarselet opprettholdt som før. Forhåpentligvis går vi inn i fase D i morgen tidlig, kanskje litt lenger i fylkene på Østlandet, sier Bente Wahl, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Oslo.

– Det blåser ganske kraftig i Telemark, Agder, Buskerud og Østfold. Det er sterk storm i kastene og vil holde seg oppe utover kvelden, opplyser Wahl.

Vindstyrken vil være stor, men ekstremværet Nina vil ikke komme opp i samme enorme styrke som på Vestlandet lørdag ettermiddag.

Her treffer ekstremværet ved Øygarden:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus