Nina har truffet Østlandet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens Vestlandet kan puste ut, må Østlandet holde pusten. Ekstremværet Ninas herjinger er ikke over. – Hold dere innendørs, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– «Nina» er på full fart innover Østfold. Så langt er ingen personer skadd. Vær dyktig på å sikre løse gjenstander for å unngå at noen blir skadd. Vær varsom og hensynsfull i din ferdsel. Østfold politidistrikt ønsker deg en god kveld, skriver Østfolds operasjonsleder på Twitter.

– Vi oppfordrer folk til å holde seg innendørs på grunn av sterk vind, skriver operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt.

Les også: Ekstremværet herjer langs kysten

Kaoset er nemlig ikke over, det har bare forflyttet seg. I Hordaland og Rogaland blåser det fortsatt kraftig, men de ekstreme vindkastene løyer minutt for minutt.

I Vest-Agder vil vindstyrken holde seg på samme, høye nivå som tidligere, mens det i Telemark, Buskerud, Vestfold og Østfold er økende.

– Foreløpig er ekstremvarselet opprettholdt som før. Forhåpentligvis går vi inn i fase D i morgen tidlig, kanskje litt lenger i fylkene på Østlandet, sier Bente Wahl, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Oslo.

– Det blåser ganske kraftig i Telemark, Agder, Buskerud og Østfold. Det er sterk storm i kastene og vil holde seg oppe utover kvelden, opplyser Wahl.

Vindstyrken vil være stor, men ekstremværet Nina vil ikke komme opp i samme enorme styrke som på Vestlandet lørdag ettermiddag.

Her treffer ekstremværet ved Øygarden: