Meny

Boumeddiene skal ikke være i Frankrike

Fransk politi leter etter Hayat Boumeddiene, men hun var trolig ikke i Frankrike dunder terrorangrepene denne uka. Foto: Fransk politi / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterlyste Hayat Boumeddiene, kjæresten til Paris-gisseltakeren Amedy Coulibaly, skal ha forlatt Frankrike og var trolig ikke i landet under terrorangrepene denne uka.

En politikilde sier til AFP at hun har vært i Tyrkia «en stund» og trolig var der da angrepene i Paris skjedde. Fransk politi hadde mistenkt henne for å være medskyldig i kjærestens terrorhandlinger torsdag og fredag.

En kilde i den tyrkiske sikkerhetstjenesten sier til AFP at 26-åringen kom til Tyrkia 2. januar, men at hun nå muligens har reist videre til Syria. Tyrkerne klarte ikke å pågripe henne fordi Frankrike ikke delte sine etterretningsopplysninger, sier kilden.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters' kilde skal Boumeddiene ha forlatt Frankrike forrige uke og så reist til Syria via Tyrkia.

Hun er blitt beskrevet som «bevæpnet og farlig» av fransk politi, som har satt inn store ressurser på å finne henne.

Boumeddiene og Coulibaly ble begge etterlyst etter at en politikvinne ble skutt og drept i Montrouge sør for Paris torsdag.

Coulibaly tok dagen etter flere gisler i en kosherbutikk ved Porte de Vincennes i Paris. Han ble drept da politiet stormet butikken fredag ettermiddag.

Noen medier meldte at også Boumeddiene var i den jødiske butikken, og CNN meldte at hun stakk av da politiet stormet butikken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus