Meny

Fransk politi leter fortsatt etter gisseltakerens kjæreste

GISSELAKSJON: Fransk politi leter lørdag etter Hayat Boumeddiene (t.v.), som enten ble drept i gisselaksjonen fredag eller er på rømmen. Foto: Fransk politi / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet leter lørdag morgen fortsatt etter Hayat Boumeddiene, kjæresten til Amedy Coulibaly som holdt gisler fanget i en kosherbutikk i Paris fredag.

Boumeddiene og Coulibaly er begge mistenkt i saken der en politikvinne ble skutt og drept i Montrouge sør for Paris torsdag. Det er foreløpig uklart om Boumeddiene også deltok i gisselaksjonen i en kosherbutikk ved Porte de Vincennes i Paris fredag.

Coulibaly ble drept da politiet stormet butikken. Noen medier har meldt at også Boumeddiene var i butikken. Mens CNN meldte at hun stakk av da politiet stormet butikken, meldte Ritzau at hun ble drept i aksjonen. Andre medier har avkreftet at hun var del av gisselaksjonen.

Avisen Le Monde har publisert bilder de mener viser Boumeddiene i 2010, skriver CNN. På et av bildene har kvinnen, som befinner seg i et skogområde, på seg en nikab og holder et våpen som tilsynelatende er et armbrøst. På et annet bilde retter kvinnen våpenet mot kameraet. Den franske avisen har også publisert et bilde de mener er en «selfie» av Coulibaly og Boumeddiene sammen. Ifølge kanalen var paret samboere.

Ifølge Le Monde er ingen av de fire som mistet livet i aksjonen, identifisert lørdag morgen.

18-åring løslatt

Den 18 år gamle mannen som ble pågrepet etter terroranslaget mot Charlie Hebdo i Paris onsdag, er løslatt.

Mannen meldte seg til politiet onsdag kveld. Han satt i varetekt til han ble løslatt fredag, ifølge avisa Le Figaro.

Det er fortsatt uklart hva slags rolle politiet mener han har hatt i angrepet, og om han fortsatt er siktet i saken.

Ifølge kildene til avisa Le Monde , var det aldri noen tredjemann involvert i aksjonen mot Charlie Hebdo.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus