Meny

Markeringer mot terrorisme i Oslo lørdag

CHARLIE: Skiltene med «Jeg er Charlie» skal prege Oslo lørdag. (Foto: AFP Photo / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under slagordet «Jeg er Charlie og vil ikke bli brakt til taushet» inviterer Hedningsamfunnet til demonstrasjon mot religiøst begrunnet terrorisme lørdag formiddag.

Bevegelsen har fått med seg islamekspert Lars Gule, en av initiativtakerne til anti-IS-demonstrasjonen, Faten Mahdi Al-Husseini og Halmat Goran, som mottok dødsdom fra mulla Krekar for brenning av Koranen.

Alle skal holde appeller under markeringen «Jeg er Charlie og vil ikke bli brakt til taushet», skriver Fritanke.no, en uavhengig nettavis for livssyn og livssynspolitikk som er eid og finansiert av Human-Etisk Forbund.

Les også: Norge pekes ut som neste terrormål

– Vi vil invitere alle til forsvar for menneskeliv og menneskerettigheter i kampen mot religiøst begrunnet terror og drap. Spesielt viktig er det at mange muslimer står fram mot ekstremisme, sier leder i Hedningsamfunnet, Liv Sinober.

Den partipolitisk uavhengige bevegelsen motarbeider kirkens og kristendommens innflytelse i Norge, og kjemper for å skille stat og kirke.

Les også: Gisseltaker og fire gisler drept

Sinober forteller at religionskritikere med norsk og internasjonal bakgrunn vil møte opp foran Stortinget lørdag klokka 11.

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) vil lørdag avholde en støttemarkering for ofre av terroren i Frankrike. Støttemarkeringen vil bli symbolisert med penner i været utenfor Den franske ambassade i Oslo, og finner sted klokka 14.30.

Les også: Al-Qaida i Jemen tar ansvar for terroren i Frankrike

FpU varsler at de vil stille med rundt 100 personer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus