Meny

Gislene trolig drept før politiaksjonen startet

Et TV-bilde fra den franske fjernsynskanalen BFM. Eksplosjonen skjer i forbindelse med at antiterrorpolitiet går inn i butikken der flere gisler er tatt av gisseltakeren Amedy Coulibaly. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten i Paris sier at de fire gislene som ble drept i kosherbutikken i Paris, trolig ble drept før politiet gikk til aksjon.

Politiet stormet butikken rundt klokken 17 fredag og drepte terroristen Amedy Coulibaly.

Statsadvokat François Molin sa på en pressekonferanse fredag kveld at de fire døde trolig ble skutt av Coulibaly da han gikk inn i butikken og tok gislene.

Les også: Al-Qaida i Jemen: – Vi styrte operasjonen

Sa han var IS-medlem

Coulibaly har sagt at han angrep butikken fordi han ville ramme jøder.

Dt sa han i et intervju med TV-stasjonen BMF som ble tatt opp mens han hadde forskanset seg og tatt gisler i kosherbutikken, som solgte mat som var laget etter jødiske tradisjoner og religiøse regler.

Han fortalte at han var medlem av terror- og opprørsgruppen Den islamske staten (IS), og at hans mål var å forsvare muslimer etter instruks fra IS. Han fortalte at han hadde valgt seg ut kosherbutikken nettopp for å ramme jøder.

– Det var en rystende antisemittisk handling, sa Frankrikes president François Hollande i en TV-sendt tale fredag kveld.

Les også: Fransk nettsted utpeker Norge som neste terrormål

Mellom 50.000 og 60.000 jøder

Israels statsminister Benjamin Netanyahu ber Frankrike om å sikre franske jøder og jødiske steder ekstra godt i kjølvannet av terrorhandlingene de siste dagene, ifølge nyhetsbyrået AFPs israelske kilder.

– Vi føler med ofrenes familier. Israel tilbyr Frankrike all den hjelpen det trenger, skal Netanyahu ha sagt ifølge kilden.

Frankrike er det landet i Europa som har flest jødiske innbyggere, og landets mellom 500.000 og 600.000 jøder er verdens tredje største jødiske befolkning etter USA og Israel.

Se video: Overlevende etter Charlie Hebdo-angrepet: – Jeg trodde alle var drept

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus