Meny

Al-Qaida i Jemen hevder de står bak angrepene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et medlem av terrorgruppen al-Qaida i Jemen sier at de står bak angrepet mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo. Lederen for gruppen hyller angrepet i et lydopptak.

– Det er bedre at dere stanser aggresjonen mot muslimer, så kanskje dere vil leve trygt, sier Harith al-Nadhari i al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) i en video som er gjengitt av SITE, en organisasjon som overvåker ekstreme grupper.

I et annet opptak som er lagt ut på YouTube, sier AQAP-leder sjeik Hareth al-Nadhari at angrepet var motivert av fornærmelser mot profeten Muhammed og at de som hadde utført angrepet, var «guds trofaste soldater» som lærte franskmennene om ytringsfrihetens begrensninger. Al-Nadhari sa ikke at gruppen sto bak.

Les også: Gislene trolig drept før politiaksjonen startet

Det gjorde derimot et annet al-Qaida-medlem i en uttalelse til nyhetsbyrået AP. Der heter det at gruppens ledere «styrte operasjonen og har valgt ut målet med omhu».

Medlemmet sa at angrepet var i tråd med Osama bin Ladens advarsel til Vesten om «konsekvensene ved gjentatt blasfemi mot muslimske helligdommer» og at angrepet var for å hevne profeten Muhammeds ære.

USA opplyser at Kouachi-brødrene sto på landets flyforbudsliste og at Said Kouachi (34) hadde tilbrakt noen måneder i en al-Qaida-treningsleir i Jemen.

Ifølge etterretningskilder fikk han militær trening av al-Qaida i Jemen så sent som i 2013, der han blant annet lærte å bruke skytevåpen.

Les også: Fransk nettsted utpeker Norge som neste terrormål

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus