Meny

Solberg og Brende reiser til Paris

Statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Børge Brende (H) reiser til Paris for å delta i minnemarkeringen søndag etter Charlie Hebdo-angrepet. Her er de to sammen med Frankrikes ambassadør i Norge, Jean-Marc Rives, hvor ministrene signerer kondolanseprotokollen etter terrorhandlingene i. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Børge Brende (H) reiser til Paris for å delta i minnemarkeringen søndag etter Charlie Hebdo-angrepet.

Det bekrefter Utenriksdepartementet (UD) overfor NTB fredag kveld.

– Jeg synes det er en selvfølge at vi stiller opp i Frankrike. At forhåpentligvis flere hundre tusen mennesker marsjerer i Paris' gater er den sterkeste måten å reagere på, sier Brende.

Utenriksministeren er tydelig på at en ikke kan la seg kneble av terrorister som vil skape frykt og som vil undertrykke ytrings- og pressefriheten.

– Vi må vise avsky, samtidig som vi får fram helt avgjørende verdier i vårt samfunn. Vi må vise at det er verdier som terrorister ikke kan endre på. Og de siste dagene har vi tvert imot sett at det er et samlet Europa som understreker viktigheten av de verdiene, sier Brende.

Under minnemarkeringen søndag vil det store flertallet av ledere i Europa delta. Storbritannias statsminister David Cameron, Spanias statsminister Mariano Rajoy og Tysklands statsminister Angela Merkel er blant dem som har tatt imot Frankrikes invitasjon.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus