Meny

Fransk nettsted: – Norge er neste terrormål

Utenriksminister mener Norge må holde seg rolig fram til PST har fått undersøkt truslene mot Norge og Danmark. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge og Danmark blir på et fransk nettsted utpekt som neste terrormål. Utenriksminister Børge Brende (H) mener folk må forholde seg rolig fram til PST får undersøkt trusselen.

– Det er betryggende at PST og politiet har fulgt opp dette i løpet av ettermiddagen og kvelden. Målet til ekstremister er å skape usikkerhet – det skal de ikke lykkes med, sier Brende.

Norges utenriksminister er tydelig på at man ikke må gjøre noe overilt.

– Nå må en først komme til bunns i hva som ligger bak det som står på det franske nettstedet. Vi må ikke legge mer i det før PST har foretatt en full gjennomgang, sier utenriksministeren, før han roser tidligere innsats:

– Vi så i sommer at trusselnivået måtte økes midt i fellesferien, og at vi håndterte det.

Styrket bemanningen

Etter terrorhandlingene mot Charlie Hebdo i Paris har det blitt ytret en trussel mot Norge og Danmark på et fransk nettsted.

Der blir det sagt at Norge og Danmark er det neste terrormålet. Det var TV 2 som først publiserte nyheten.

– Vi er kjent med trusselen som er publisert og jobber nå med å avklare den, sier operasjonslederen ved Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Helt siden terroranslaget onsdag har PST brukt ressurser på å etterforske terrorhandlingene opp mot trusselsituasjonen mot Norge.

Les også: Gisseltakerne og fire gisler drept

Forum

– Det har kommet tips om en ytring på et forum. Uttalelsen er at neste mål er Norge og at det skal skje noe her. Vi får ofte denne typen tips, og i de fleste tilfeller viser det seg å ikke være noe, sier seniorrådgiver Siv Alsén i PST til NTB.

Hun legger til at PST har styrket bemanningen og jobber med å finne ut om trusselen er reell eller ikke.

I Politidirektoratet (POD) opplyser seksjonssjef Steffen Ousdal at PST har orientert dem om den mulige trusselen mot Norge.

– POD holder tett dialog med Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og vurderer fortløpende tiltak som kan sette politiet i stand til å avverge eller raskt respondere på en eventuell trussel.

Se video: Overlevende etter Charlie Hebdo-angrepet: – Jeg trodde alle var drept

Likhetstrekk

I Paris ble gisselsituasjonene etter terrorhandlingene avsluttet fredag ettermiddag da politiet gikk til aksjon mot de to stedene. De tre gisseltakerne ble drept, mens fire gisler foreløpig er meldt omkommet.

Angrepene i Frankrike har likhetstrekk med det som kom fram i PSTs trusselvurdering i sommer. Der kom det fram at det forelå en konkret trussel mot Norge i løpet av kort tid.

Både i Norge og Danmark har det blitt publisert Muhammed-karikaturer, slik som i satiremagasinet Charlie Hebdo

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus