Meny

Kouachi-brødrene drept

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gisselet ble frigitt og Kouachi-brødrene ble drept da politiet gikk til aksjon i Dammartin-en-Goële utenfor Paris, melder AFP.

De to terrormistenkte brødrene skal ha kommet ut av bygningen og åpnet ild mot politiet. Nyhetsbyråets kilder opplyser at gisselet kom uskadd fra dramaet og at en polimann ble såret i hendelsen.

Said (34) og Chérif (32) Kouachi, som drepte tolv i anslaget mot satirebladet Charlie Hebdo onsdag, forskanset seg i et trykkeri utenfor Paris fredag.

Bakgrunn: Forskanset seg i fabrikkbygning

Ved 17-tiden fredag ettermiddag steg røyken opp fra bygningen og politiet gikk til aksjon. Folk som sto i nærheten, hørte flere eksplosjoner og en rekke skudd.

Samtidig ble det aksjonert mot en kosherbutikk i Paris, der minst en gjerningsmann hadde tatt seks gisler.

Folk som bor i området der politiet gikk til aksjon mot og drepte Kouachi-brødrene fredag, er lettet over at dramaet er over og at terroristene nå er drept.

– Det var dumt for dem, men det var den skjebnen de selv valgte. Jeg frykter at en større terrorfobi kan spre seg blant franskmenn, men håper dette er en isolert hendels. Nå skal jeg fortelle barna mine på 4 og 6 år at de snille tok de slemme, slik det bør være, sier Frederic Mestdagh til NTB omtrent en kilometer unna der politiet gikk til aksjon.

Claire Holant (16) forteller at hun ventet på å få søstrene sine på 15 og 17 tilbake fra skolen i Dammartin da det smalt noen hundre meter unna.

– De har ikke fått lov til å gå ut, og vi venter på at de skal evakueres. Jeg ble redd da jeg hørte smellet og skuddene, for jeg visste ikke om det kom fra terroristene eller politiet. Nå er jeg glad det er over, sier hun til NTB

Said (34) og Chérif (32) Kouachi, som drepte tolv i anslaget mot satirebladet Charlie Hebdo onsdag, ble selv drept da de kom ut av bygningen de hadde forskanset seg i og åpnet ild fredag.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus