Meny

Sandberg delte lenke til nasjonalsinnet nettsted

Frp-nestleder Per Sandberg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før nyttår delte stortingspolitiker Per Sandberg (Frp) en lenke til Frieord, et nettsted drevet av tidligere Vigrid-leder Thorgrim Bredesen. – Siden drives av nynazister, sier Vepsen-redaktør Tor Bach. – Skivebom, sier Bredesen som kaller seg nasjonalsinnet etter at han gikk ut av Vigrid i 2010.

– Frieord drives av nynazister, og er arvtakeren til nettstedet Fyret, sier redaktør for nettstedet Vepsen, Tor Bach, til ABC Nyheter.

Lenken Sandberg delte fører til en artikkel om et intervju med forfatter Hanne Nabintu Herland på den russiske tv-kanalen RT.

Thorgrim Bredesen er oppgitt som redaktør for sidene, og domenet er registrert på hans navn.

– Bredesen er tidligere leder av Vigrid. En eller annen tilknyttet nettstedet har tilgang til pressesidene til domstoladministrasjonen, så de sitter blant annet og publiserer personalia på siktede i forbindelse med straffesaker, sier Bach.

Faksimile fra Per Sandbergs Facebook-side.Faksimile fra Per Sandbergs Facebook-side.

– Per Sandberg er stortingspolitiker med mange års fartstid. Han bør klare å se at dette nettstedet er drevet av noen som kanskje vil andre vondt.

– Politisk korrekthet

«Jeg har ventet på et slikt ‘tips’. Jeg har delt en lenke med intervjuet av Hanne Herland som jeg mener har gode poeng vedrørende den politiske debatten og ytringsfriheten. Politisk korrekthet er overordnet samfunnsansvar og meningsmangfold», skriver 1. nestleder i Fremskrittspartiet, Per Sandberg, i en SMS til ABC Nyheter.

«Hvem som er ansvarlig for Frie Ord har jeg ingen innsikt i», skriver stortingspolitikeren.

Da det i høst var debatt om Frp-politiker Ulf Leirsteins Facebook-likes på hatefulle kommentarer på sin Facebook-side uttalte Sandberg til NRKs debattprogram Dagsnytt 18 at Leirstein hadde «driti seg ut». Om egen lenkedeling skriver han i en SMS til ABC Nyheter fredag:

«Det passer vel bra nå, i disse tider å prøve å ‘kneble ordet’ når ytringsfriheten blir angrepet med våpen».

– Ikke nynazister

Redaktør for Frieord.no, Thorgrim Bredesen, avviser at de som driver nettstedet er nynazister. – Frieord er en alternativ nyhetsside. Vi føler at vanlige medier ikke gir et helhetlig bilde. Vi tar særlig for oss innvandringsspørsmål og kriminalitet.

– Jeg synes det er merkelig å kalle oss nynazister, men det handler vel om at jeg har en bakgrunn som leder i Vigrid. Jeg gikk ut derfra tidlig i 2010 og har ikke lenger noe med den organisasjonen å gjøre. Det er også urettferdig overfor de andre som jobber med siden.

– Noe av grunnen til at jeg står som redaktør er at jeg har vært i media tidligere. Vi vet jo at når man tar for seg de emnene vi gjør blir man lett møtt med slike anklager.

– Bach er tidligere blitzer og har en temmelig radikal fortid selv. Jeg kan ikke riktig skjønne hvorfor ikke Sandberg skal kunne lenke til vår side. Hvem som helst kan gå inn og vurdere våre artikler. Vi gir et lite stikk til tradisjonelle medier, men det er skivebom å kalle siden nynazistisk.

– Det er jo ingen som beskylder Aftenposten for å være en kommunistisk, revolusjonær avis selv om enkelte ansatte har AKP-bakgrunn.

– Hvordan vil du beskrive ditt politiske ståsted i dag?

– Jeg er konservativ og nasjonalsinnet. Jeg er glad i landet mitt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus