Meny

– Fire gisler er døde - gisseltaker i kosherbutikken drept

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire gisler mistet livet under en gisselaksjon i en kosherbutikk øst i Paris, ifølge politikilder. Gisseltakeren ble drept i en politiaksjon.

Fire gisler er drept i kosherbutikken i Paris, sier politikilder ifølge Reuters.

Ifølge Le Monde ble gisseltakeren drept da butikken ble stormet. Mannen skal ha holdt seks mennesker som gisler i butikken. Det er foreløpig ikke avklart hvor mange som er frigitt. Avisa sier de ikke kjenner tilstanden til de frigitte gislene.

Vitner hørte flere eksplosjoner da politiet stormet butikken.

Like før stormet antiterrorstyrkene trykkeriet utenfor Paris, der de to brødrene som angrep satirebladet Charlie Hebdo befant seg. Brødrene ble drept. Gisseltakeren i kosherbutikken i Paris skal ha stilt som krav at brødrene fikk gå fri.

Kvinnen som var etterlyst sammen med gisseltakeren i kosherbutikken, kom seg unna da butikken ble stormet, opplyser politikilder til CNN.

Avisa Le Figaro skriver imidlertid at det er usikkert om hun i det hele tatt var i butikken, mens nyhetsbyrået AFP ikke utelukker at også hun er blant de drepte.

Følg direkteoppdatering i bunnen av saken.

Var etterlyst

Samtidig som det franske politiet strevde med å håndtere to gisselaksjoner, sendte politiet ut etterlysningen etter vitner som kunne ha opplysninger om 26 år gamle Hayat Boumeddiene og 32 år gamle Amedy Colibaly. Begge er mistenkt for delaktighet da politikvinnen ble skutt og drept.

Det er Colibaly som nå er drept, mens Boumeddine er på frifot.

– De mistenkes for å være væpnet og farlige, skrev politiet i sin etterlysning.

Drapet på politikvinnen fant sted dagen etter at tolv mennesker ble drept i angrepet mot det satiriske ukebladet Charlie Hebdo. Fredag kom det opplysninger om at flere av de mistenkte skal tilhøre samme jihadist-gruppe.

Elever på skoler i nærheten av den beleirede kosherbutikken er blitt beordret til å holde seg inne.

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve skal være på vei til stedet, som ligger nær Porte de Vincennes i Paris.

Artikkelen fortsetter under videoen.

– Tilhører samme gruppe

En politikilde fortalte Reuters at mannen i butikken var medlem av den samme islamistgruppen som de to terrormistenkte brødrene Saif og Chérif Kouachi, som samtidig har forskanset seg i et trykkeri utenfor Paris.

Alexis Corbière, partisekretær i Parti de Gauche, ble vitne til skytingen og gisseltakingen i kosherbutikken. Han forteller om en blanding av panikk og nysgjerrige blant forbipasserende.

– Jeg kom ned fra leiligheten min fem eller ti minutter etter at det hadde startet. Det er flere kosherbutikker her, og jeg forsto ikke med en gang hvor det foregikk. Det var panikk blant folk, samtidig som de var nysgjerrige på hva som skjedde, sier han til Le Figaro.

Politiet var i ferd med å evakuere området, og Corbière dro selv av gårde med T-banen.

Politikvinne drept torsdag

Politikvinnen ble drept i en skyteepisode i forstaden Montrouge sør i Paris torsdag. Sammen med en kollega skulle hun undersøke en ulykke da en person i skuddsikker vest løsnet skudd. Vitner har fortalt at angriperen flyktet i en bil. Ifølge politiet hadde han et mindre håndvåpen og et automatvåpen.

Hendelsen i kosherbutikken fredag foregår rundt 40 kilometer unna gisselsituasjonen i Dammartin-en-Goële, hvor store politistyrker omringer Kouachi-brødrene, som skal ha tatt ett gissel.

Les også: Ber Frankrike lære av Norges 22. juli-håndtering

Følg dramaet i livesenteret like under

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus