Meny

MI5: Al-Qaida i Syria planlegger angrep i Vesten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al-Qaida i Syria planlegger terrorangrep i Vesten med det formål å drepe så mange mennesker som mulig, advarer sjefen for den britiske etterretningen MI5.

Mulige mål er transportsystemer eller steder med høy symbolsk verdi, sa direktør Andrew Parker i en tale som var ferdigskrevet før terrorangrepet i Paris onsdag.

I en av sine svært sjeldne offentlige opptredener advarte Parker mot at et angrep på Storbritannia i nær framtid er svært sannsynlig.

Parker sa at rundt 600 britiske ekstremister har reist til Syria, og at mange av dem har sluttet seg til Den islamske staten IS som har tatt kontroll over store deler av Irak og Syria.

Noe som bekymrer vestlig etterretning er at mange militante al-Qaida-folk fra Pakistan har dukket opp i det krigsherjede Syria. Det tar de som et tegn på at et større angrep mot Vesten kan være under utvikling.

MI5 har stanset tre potensielt livsfarlige angrep mot Storbritannia de siste månedene, sa Parker i sin tale

– Vi står overfor et alvorlig trusselnivå som er vanskelig å bekjempe, og som trolig ikke vil gå over med det første, advarte han.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus