Meny

Raja refser leder av Islamsk Råd etter terroruttalelser

Abid Q. Raja (V) er ikke imponert over uttalelsene til Islamsk Råd Norges generalsekretær Mehtab Afsar i forbindelse med terrorangrepet i Paris. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-politiker og muslim Abid Q. Raja reagerer meget sterk på uttalelsene til generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar, i forbindelse med terrorangrepet i Paris.

Afsar ble intervjuet om angrepet på den franske satireavisen Charlie Hebdo i NRK Dagsrevyen torsdag kveld. Kort tid etter la den profilerte Venstre-politikeren ut følgende melding på nettstedet Twitter:

«12 mennesker er drept, og generalsekretæren i @islamskraad flirer mens han svarer merkelig på direkten i @dagsrevyen – Skam deg Mehtab Afsar».

– Det jeg reagerer på er at han står der og maler fram muslimene som de store ofrene, når bakteppet er at tolv mennesker er skutt og drept av muslimer på grunn av noen tegninger, utdyper stortingsrepresentanten overfor NTB.

Manet til modenhet

I intervjuet uttalte Mehtab Afsar at han frykter for økt muslimhets etter terrorangrepet i Paris.

Han oppfordret også norske redaktører til å vise «modenhet og voksenhet» og forstå at profeten Mohammed har en plass i hjertene til muslimer.

– Med ytringsfrihet følger også et ytringsansvar, sa Afsar.

– Jeg reagerer på at han bruker taletiden til å si «respekter vår profet», istedenfor å uttrykke hvor lei seg norske muslimer er over angrepet i Paris. Jeg tror dette støter nordmenn flest. Som muslim skammer jeg meg over at denne personen skal uttale seg på vegne av norske muslimer, sier Raja.

Les også: Ber Frankrike lære av Norges 22. juli-håndtering

– Vi skal tåle det

– Det jeg skulle ønske at han hadde sagt, det var: Selv om norske redaktører velger å trykke karikaturtegningene, så skal vi tåle det. Vi kommer ikke til å like det, vil komme til å bli såret og krenket, noen vil bli støtt, men vi skal tåle det. For det er deres rett og ingen ugjerning skal skje som følge av det, fordi det er ytringsfrihet, sier Raja.

NTB har ikke lykkes med å få svar på kritikken fra Mehtab Afsar torsdag kveld.

Les også: Frykter økt muslimfrykt etter terrorangrepet i Paris

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus