Meny

Mintes terrorofrene med hvite duer i Paris

Torsdag kveld ble Paris' berømte Eiffel-tårn mørklagt. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Penner, blyanter og hvite duer har overtatt bybildet i Paris, dagen etter terrorangrepet mot satirebladet Charlie Hebdo.

Det som startet som kraftige slagord kvelden i forveien, var torsdag ettermiddag byttet ut med stillhet og ettertanke da tusenvis av mennesker nok en gang fylte Place de la République i Paris.

Les også: Naboer til terrormistenkt frykter økt muslimfrykt

Penner og blyanter

Sammen med blomstene rundt statusen på plassen, var det torsdag også plassert en rad med blyanter og penner. Takknemligheten for det frie, trykte ord blir stadig tydeligere i den franske hovedstaden.

– Pressefriheten er et utrolig viktig verktøy som det er viktig å verne om. Vi er heldige som har den, og det er viktig å ikke ta den for gitt, sier tyskeren Morina Bringezu, som er i Paris for å studere, til NTB.

Les også: Brende: – Vi må stå sammen for det frie ord

Sang og slagord

Da markeringen startet, var stemningen rolig og preget av onsdagens tragiske terrorhendelse. Så begynte nasjonalsangen Marseillaisen å spille, og de som var til stede stemte i. Sangen ble etterfulgt av trampeklapp og jubel.

Flere bar plakater med sammensetningen av ordene «Charlie» og «frihet» – «Charliberté» – og slagordet «Jeg er Charlie», som er blitt velkjente slagord og Twitter-emneknagger de siste dagene.

Like før klokken 19 ble hvite duer sluppet opp mot himmelen fra plassen. Før penner og blyanter ble løftet mot himmelen nok en gang.

Flere steder i Frankrike er det rolige demonstrasjoner torsdag, som en kontrast til uroen som har preget landet det siste døgnet. Også Eiffeltårnet markerte kvelden med å slukke lysene, som vanligvis kan skimtes fra store deler av hovedstaden.

Les også: The Guardian-spaltist mener Frankrike bør lære av Norge

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus