Meny

Naboer til terrormistenkt frykter økt muslimfrykt

Politi ved inngangen til boligkomplekset i Gennevilliers nordvest i Paris, der Chérif Kouachi, en av de mistenkte for angrepet på Charlie Hebdo, skal ha bodd de siste årene. Foto: Lars Heltne / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av beboerne i nabolaget til terrormistenkte Chérif Kouachi tror onsdagens dødelige angrep gjør det vanskeligere å være muslim i Frankrike i tiden som kommer.

Politiet leter fortsatt etter 32-åringen og broren Said etter angrepet mot magasinet Charlie Hebdo.

Fransk politi gikk onsdag til aksjon mot leilighet i Gennevilliers nordvest for Paris sentrum som et ledd i jakten på de to brødrene som fortsatt er på rømmen. Torsdag ettermiddag var politiet tilbake i leilighetskomplekset, men ingen i politikorpset ville uttale seg om en eventuell operasjon.

Les også:  Brende: – Vi må stå sammen for det frie ord

Frykter reaksjoner

Det er uvisst hvor lenge den etterlyste Chérif Kouachi har oppholdt seg i Gennevilliers, men han har uansett rukket å gjøre inntrykk på naboene. Selv om 32-åringen blir omtalt som både hyggelig og høflig, frykter flere i området at handlingene han er mistenkt for å ha utført vil gjøre det vanskelig å være muslim fremover.

– Hvis han virkelig står bak, har han helt bensin på bålet til Marine Le Pen, Nasjonal front og andre på den ytre høyre-flanken. Jeg er redd for at dette vil skade franskmennenes syn på det muslimske samfunn, sier vaktmesteren i bygget der Kouchi har bodd. Han vil ikke fremstå med navn eller bilde.

Les også: Landsbyer gjennomsøkes i jakten på drapsmistenkte

Politiet i oppgangen

Marius Crusoe, som bor i samme etasje som den terrorettersøkte, deler bekymringen til vaktmesteren. Selv er han ikke muslim. Han ble overrasket over å se naboen sin på nyhetene.

– Fire politibetjenter sto i oppgangen da jeg kom hjem fra jobb. De påsto at de solgte politikalendere. Da jeg så naboen min sitt ansikt på nyhetene, forsto jeg at de var ute i et helt annet ærend, sier Crusoe til NTB.

Han anslår at den mistenkte har bodd i leiligheten fast i 3-4 år. Andre NTB snakket med, hevder han bare var ofte på besøk.

– Jeg synes han bestandig var hyggelig og i godt humør, men vi snakket aldri så mye sammen, sier Crusoe.

Les også:  Ber Frankrike lære av Norges håndtering av 22. juli

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus