Meny

Fransk politi snører nettet rundt drapsmistenkte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En intens jakt på to brødre som mistenkes å ha drept 12 personer i angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo, fant torsdag sted i en by nordøst for Paris etter at en av fluktbilene ble funnet.

Torsdag kveld går fransk politi fra dør til dør i Longpont, samtidig som de advarer folk mot å åpne dørene for noen, skriver den franske avisen L'Union.

Sirklende helikopter

Politi var torsdag samlet i byen Villers-Cotterets rundt 7 mil fra Paris hvor en forlatt bil ble funnet.

Politikilder opplyser ifølge nyhetsbyrået Reuters at brødrene Chérif og Said Kouachi, som mistenkes for å stå bak terrorangrepet onsdag, kan ha vært personene som har blitt observert væpnet og iført anorakker i bilen tidligere.

I nabokommunen Crépy-en-Valois sirklet helikoptre over byen og store politi- og antiterrorstyrker var på stedet, opplyser borgermesteren der. Ifølge avisen Le Figaro dementerer politiet at de to mennene har tatt seg inn i et hus der. Frankrikes statsminister Manuel Valls sa torsdag at han frykter at gjerningspersonene kan slå til igjen.

Jihadistflagg og bensinbomber

Torsdag ble to jihadistflagg og rundt ti bensinbomber funnet i den svarte Citroën-bilen som ble brukt etter massakren i lokalene til det franske magasinet Charlie Hebdo onsdag, opplyser en kilde tett på saken til nyhetsbyrået AFP.

– Dette viser deres islamistiske radikalisering og at de muligens hadde planlagt andre handlinger med bensinbombene, sier en kilde tett på etterforskningen til nyhetsbyrået AFP torsdag.

12 personer, blant dem ni redaksjonsmedlemmer, ble drept i angrepet. I tillegg ble elleve personer såret, fire av dem kritisk.

Les også: Omstridte karikaturer stilles ut i Stavanger

Terrorhandling

Tidligere samme dag ble en politikvinne drept i en skyteepisode i forstaden Montrouge sør for Paris. Fransk påtalemyndighet bekreftet torsdag ettermiddag at saken skal behandles som en terrorhandling gitt «den nåværende situasjonen» i landet, ifølge AFP.

Politiet ble angrepet da de undersøkte en trafikkulykke, ifølge innenriksminister Bernard Cazeneuve. Gjerningsmannen, som skal ha vært bevæpnet med en maskinpistol og skuddsikker vest, er fortsatt på frifot. I tillegg til politikvinnen som mistet livet, ble en kommunalt ansatt såret i angrepet.

Politiet har ikke sagt at det er noen forbindelse mellom denne skyteepisoden og angrepet mot Charlie Hebdo.

Se video: Bak denne døren bodde terrormistenkt

Moskeer angrepet

Franske medier melder torsdag om flere moskeangrep i Frankrike etter onsdagens terroranslag. Ingen er kommet til skade i disse angrepene, og heller ikke her er en kobling til Paris-angrepet bekreftet.

Motivet for angrepet mot Charlie Hebdo er ikke fastslått. Men de to gjerningsmennene skal ha ropt «vi har hevnet profeten» under angrepet mot bladet som er kjent for krass religionssatire.

I hovedstaden er beredskapen økt til høyeste nivå og soldater patruljerte torsdag gatene. Torsdag ble beredskapen også økt i området hvor det er meldt at personene som kan være de mistenkte, er observert.

Les også: Flere moskeer angrepet i Frankrike

Minnestund

Et sorgtynget Frankrike hedret onsdag ofrene for terrorangrepet mot Charlie Hebdo.

Utenfor Paris' Notre-Dame hadde flere tusen mennesker samlet seg i ruskeværet klokka 12 for å minnes de drepte.

De mange tusen frammøtte holdt rundt hverandre, foldet hendene og bøyde hodet. Det er ventet demonstrasjoner flere steder torsdag kveld, men på formiddagen var slagordene som runget fra hovedstadens befolkning dagen i forveien, byttet ut med stillhet og ettertanke.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus